CCL

Összesen 2 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM095579
Első szerző:Barna Fédra Kinga
Cím:Fenntartható élelmiszer-fogyasztás : Egészség- és környezettudatosak-e az alternatív étrendet követők? / Barna Fédra Kinga, Szakály Zoltán, T Nagy Pető Dorka, Bauerné Gáthy Andrea
Dátum:2020
ISSN:0046-5518
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
fenntartható élelmiszer-fogyasztás
egészségtudatosság
környezettudatosság
Megjelenés:Gazdálkodás. - 64 : 3 (2020), p. 189-201. -
További szerzők:Szakály Zoltán (1965-) (agrár-közgazdász) Pető Dorka (1987-) (közgazdász) Bauerné Gáthy Andrea (1980-) (gazdálkodás- és szervezéstudományi PhD)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM114073
Első szerző:Pető Dorka (közgazdász)
Cím:Fogyasztói asszociációk és vásárlási szokások a rövid ellátási láncok kapcsán / T. Nagy-Pető Dorka, Szakály Zoltán, Kiss Virág Ágnes
Dátum:2023
ISSN:0046-5518
Megjegyzések:Az etnocentrikus gondolkodásmód és a helyi termékek minőségének és népszerűségének javulása hatására hazánkban is kezd felértékelődni a rövid ellátási láncok szerepe, fontossága. Azt, hogy egy helyi termék saját közösségében ismertté és elismertté váljon leginkább ezen értékesítési formákon keresztül és/vagy védjegyek segítségével érheti el. Jelen tanulmányban arra kerestük a választ, hogy mit tekintenek a fogyasztók helyinek és mely rövid értékesítési csatornákat ismerik, választják leginkább. Primer kutatásunkat egy 500 fős reprezentatív felmérés keretében végeztük, melynek eredményei rávilágítottak arra, hogy a fogyasztóknak konkrét elképzeléseik vannak arról, mit tekintenek helyi élelmiszernek. Legfontosabb hívószavak (elvárások) ezekkel kapcsolatban a magyar gyártó és munkaerő, illetve a hagyományos gyártási technológia voltak. A helyi élelmiszerek származásának távolsága kapcsán viszont már egészen eltérő számokat kaptunk. Továbbá az egyes rövid ellátási lánctípusok ismertsége is erősen szóródik, mivel csupán három típusa él a fogyasztók fejében, mint általuk használt, potenciális vásárlási opció.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
helyi termékek
rövid ellátási lánc
vásárlási szokások
Megjelenés:Gazdálkodás. - 67 : 4 (2023), p. 315-324. -
További szerzők:Szakály Zoltán (1965-) (agrár-közgazdász) Kiss Virág Ágnes (1985-) (közgazdász, oktatáskutató)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.2- 16-2017-00001
EFOP
Internet cím:DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1