Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM008376
Első szerző:
Nemes Zoltán (molekuláris biológus, pszichiáter)
Cím:
Methods to analyze transglutamination of proteins involved in apoptosis / Nemes Z., Fésüs L.
Dátum:
2009
Megjegyzések:
Enhanced expression of transglutaminases is a frequent, though not obligatory phenomenon in apoptosis, which is associated with cells dying in steady interaction with their tissue environment. Modification of cellular proteins by transglutamination is a tightly controlled procedure. If transglutamination is dysregulated, it has profound and potentially detrimental consequences on cellular functioning. Under conditions normally occurring in living cells transglutaminase activity is usually undetectably low (latent) and can only be tested by careful preselection of proteins of interest. In late stages of apoptosis, transglutaminases can become rampant in dying cells and a minuscule fraction of dead cells may overshadow many more living ones, which may cause inherent and severe methodological and interpretation bias. Therefore, in this chapter, we describe the analysis of dead cell remnants for protein-bound transglutaminase-mediated cross-link content. In the techniques described below, we rely on the increasing availability and user-friendliness of mass spectrometric equipments.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Elméleti orvostudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:
Methods in Molecular Biology. - 559 (2009), p. 107-116. -
További szerzők:
Fésüs László (1947-) (orvos biokémikus)
Internet cím:
elektronikus változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.