Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM010088
Első szerző:
Zsigrai György (agrármérnök-kutató)
Cím:
Effects of regular under- and over-fertilisation on the chemical features of a chernozem soil and on the yield of winter wheat / Zsigrai György, Zsembeli József, Kovács Györgyi
Dátum:
2009
Megjegyzések:
Both lack and surplus of nutrients can cause stress for crops and have unfavourable effects on chemical features of soils as well. Effects of NPK fertilisation of different dose on chemical features of a chernozem soil and on yield of winter wheat were tested in the framework of the 40-year-old National Uniformed Long-term Fertilisation Experiments (NULTFE) at Karcag in 2007. Results proved that regular application of too small and too big fertilizer doses have unfavourable effects on some chemical properties (the readily available nutrient contents, the soil acidity, the amounts and the rate of exchangeable cations) of the tested soil and the yield of winter wheat. We tested the CO2-emission of soils as a potential indicator of stress situations as well.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
under- and over-fertilisation
CO2-emission
long-term fertilisation experiment
winter wheat
underfertilization
overfertilization
Megjelenés:
Cereal Research Communications. - 37 : Suppl. (2009), p. 117-120. -
További szerzők:
Zsembeli József (1967-) (agrármérnök)
Kovács Györgyi (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.