Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM016156
Első szerző:
Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:
The effect of climatic change on the rheological properties of winter wheat doughs / Norbert Boros, Éva Kónya, Sándor Fórián, Zoltán Győri
Dátum:
2010
ISSN:
1587-1282
Megjegyzések:
Acta Agraria Debreceniensis 10 (Supplement): 8th International Scietific Symposium on "Natural Resources and Sustainable Development" : Adaptation to climate change / szerk. Tamás J., Cornel D., Jávor A., Kovács E.
In present paper we have examined the effect of climatic change on the extensigraph characteristics of wheat-flours. The baking quality of winter wheat is largely determined by cultivar, but it can be influenced by weather conditions during growing period. Flours were from 5 cultivars grown at one location in three cropping years. We have found that the extensigraph properties of dough are affected by the weather conditions, nevertheless, different cultivars distinctly react to the increase of temperature and decrease of precipitation. In generally, the higher average day temperature and lower precipitation level is favourable to produce winter wheat flour with better quality.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
konferenciacikk
rheological properties
winter wheat
weather conditions
climatic change
Megjelenés:
Agrártudományi Közlemények = Acta Agraria Debreceniensis. - 10 (Supplement) (2010), p. 96-100. -
További szerzők:
Kónya Éva (1985-) (biomérnök)
Fórián Sándor (1962-2023) (gépészmérnök)
Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.