Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM027913
Első szerző:
Tick Gabriella (Szeged)
Cím:
Structural and functional characterization of the Drosophila glycogen phosphorylase gene / Gabriella Tick, Imre Cserpán, Viktor Dombrádi, Bernard M. Mechler, István Török, István Kiss
Dátum:
1999
Megjegyzések:
We identified a P element insertional mutant of the Drosophila glycogen phosphorylase (DGPH) gene. Glycogen phosphorylase protein concentration and enzyme activity are decreased while glycogen content is increased in flies homozygous for the mutant allele. The DGPH gene has been cloned and sequenced; its open reading frame codes for a protein of 844 amino acids with a predicted molecular mass of 97 kDa. Comparison of the conceptual amino acid sequence of the Drosophila glycogen phosphorylase with glycogen phosphorylase sequences from other organisms shows a high degree of homology to mammalian enzymes. All the residues of the allosteric effector binding sites, the active site, and the site of phosphorylation are exactly conserved, but some of the residues of the glycogen storage site are not.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Elméleti orvostudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Drosophila
glycogen phosphorylase
egyetemen (Magyarországon) készült közlemény
Megjelenés:
Biochemical and Biophysical Research Communications. - 257 : 1 (1999), p. 34-43. -
További szerzők:
Cserpán Imre (Szeged)
Mechler, Bernard M.
Török István
Kiss István (Szeged)
Dombrádi Viktor (1953-) (biokémikus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.