Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM048001
035-os BibID:
PMID:24067064
Első szerző:
Milisits Gábor
Cím:
Application of computed tomography to assess the effect of egg yolk ratio on body composition in chickens of different genotype and gender at hatch and during the rearing period / G. Milisits, T. Donkó, A. Dalle Zotte, A. Sartori, E. Szentirmai, M. Emri, G. Opposits, A. Orbán, O. Pőcze, I. Repa, Z. Sütő
Dátum:
2013
ISSN:
0007-1668
Megjegyzések:
Computed tomography was used for the in vivo determination of yolk ratio in 7000 domestic hen eggs, originated from two markedly different genotypes, in order to examine the effect of egg yolk ratio, gender and genotype on the development of hatched chicks. 2. Eggs with extremely low, average and extremely high yolk ratio were chosen for further investigation (n=350 in each group in both genotypes). After incubating the selected eggs, hatched birds were reared and slaughtered at 11 weeks of age. 3. The yolk ratio of eggs significantly affected the body composition of the chickens at hatching and during rearing to 8-9 weeks of age. 4. Chickens of a genotype selected partly for weight gain had significantly higher live weight from hatching to the end of the rearing period and had better slaughter characteristics than those of the dual purpose TETRA-H genotype. 5. At hatching, only the dry matter content of the body was affected by the gender of the birds. The effect of gender on the live weight and body composition of chickens was evident from the 5th week of age to the time of slaughter. 6. It was concluded that eggs with a low yolk ratio were most beneficial for broiler production, because chickens hatched from these eggs had the highest slaughter weight and muscle index and the lowest fat index for their body mass.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:
British Poultry Science 54 : 5 (2013), p. 611-619. -
További szerzők:
Donkó Tamás
Dalle Zotte, Antonella
Sartori, A.
Szentirmai Eszter
Emri Miklós (1962-) (fizikus)
Opposits Gábor (1974-) (fizikus, szoftver fejlesztő)
Orbán Andrea
Pőcze O.
Repa Imre (1950-) (radiológus)
Sütő Zoltán (1955-) (agrármérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.