Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM051287
Első szerző:
Pepó Péter (agrármérnök)
Cím:
Special agrotechnical crop models for Martonvásár maize genotypes / Péter Pepó, Mihály Sárvári
Dátum:
2013
Megjegyzések:
We have investigation the herbicide tolerances (post-emergent, optimal and late treatments) of various maize hybrids of different genotypes on Hajdúság chernozem soil. Our studies confirmed that each herbicide treatment is a stress for the growing and development of maize, which is reflected by the yield result as lesser-greater yield decrease. The herbicide tolerances of the maize hybrids were influenced by the genotype, the active substance and the application time of the herbicide, which confirms the importance of the hybrid specific herbicide use.One can conclude that there are very tight interactions between the agrotechnical factors that influence yield. Hybrid specific production technology has to be applied; the fertilizer dose, the sowing time and plant number have to be optimized for the given hybrid.
ISBN:
978-963-89129-4-7
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
könyvfejezet
maize hybrids
herbicides
hybrid specific weed control
chemical fertilizer
sowing time
plant number
Megjelenés:
60 years of Hungarian hybrid maize, 1953-2013 : [Martonvásár, 14 November 2013] / [eds. L. Csaba Marton, Tamás Spitkó]. - p. 55-62. -
További szerzők:
Sárvári Mihály (1944-) (agrármérnök, mérnöktanár)
Pályázati támogatás:
TÁMOP 4.2.4. A/2-11-1-2012-0001
TÁMOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.