Bejelentkezés
Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Bejelentkezés
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM053783
Első szerző:
Kálmán Noémi
Cím:
Újabb adatok izovanillin típusú molekulák édes ízének molekuláris hátteréről / Kálmán Noémi, Magyarné-Jeszenszki Erzsébet, Kurtán Tibor, Antus Sándor
Dátum:
2014
Megjegyzések:
Az izovanillin típusú édesítőszerek szerkezet-édes íz összefüggés vizsgálatához kapcsolódó kutatásaink folytatásaként a phyllodulcin- és a CH-401 dihidrokalkon típusú édesítőszerek analógjait, a (3-hidroxi-4-metoxi)benzil-benzoátot (17e) és -szalicilátot (17c) állítottuk elő. Meglepő módon azt találtuk, hogy 17c ízetlen, míg a 17e pedig kissé édes ízű vegyület. Megfigyelésünket a vanillin származékok körében jelenleg elfogadott édes íz receptor modell alapján értelmeztük.
Tárgyszavak:
Természettudományok
Kémiai tudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
phyllodulcin
CH-401 dihidrokalkon
szerkezet-édes íz összefüggés
(3-hidroxi-4-metoxi)benzil-benzoát és -szalicilát
Megjelenés:
Acta Pharmaceutica Hungarica. - 84 : 043 (2014), p. 15-19. -
További szerzők:
Magyarné-Jeszenszki Erzsébet
Kurtán Tibor (1973-) (vegyész, angol szakfordító)
Antus Sándor (1944-2022) (vegyészmérnök)
Pályázati támogatás:
K-81701
OTKA
TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001
TÁMOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v10.1.21-SNAPSHOT
© 2024
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.