Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM058959
Első szerző:
Szőllősi László (gazdasági agrármérnök)
Cím:
A helyi kézműves termék-előállítás és -forgalmazás során felmerülő együttműködés lehetőségei egyes kiemelt turisztikai vonzerővel rendelkező erdélyi településeken / Szőllősi László, Szűcs István, Molnár Szilvia, Ladányi Krisztina
Dátum:
2014
ISSN:
2064-3004
Megjegyzések:
A tanulmány hátterét egy, a 2014 júniusában az erdélyi Korondon és környékén (Hargita megye) megvalósított képzési program és interaktív tanulmányút adta, ahol mesterszakos hallgatók bevonásával, kézműves termékekkel kapcsolatos tevékenységeket ismertünk meg és dokumentáltunk, fókuszálva az ottani legjobb gyakorlatra. Célkitűzésünk: (1) Korondon és környékén a kézműves termékek (élelmiszer és nem élelmiszer) előállítása és forgalmazása során felmerülő helyi szintű problémák azonosítása; (2) a meglévő és potenciális együttműködési lehetőségek feltárása; (3) valamint egyes fellelhető "jó gyakorlatok" bemutatása. A cikkben a hegyi méhészettel, mint kézműves élelmiszer előállítás és a taplászattal, mint kézművesség foglalkozunk részletesebben. Az együttműködési lehetőségek vizsgálata, mint horizontális elem jelenik meg a tanulmányban. A vizsgált erdélyi településeken működő helyi kézműves termék-előállító és -forgalmazó vállalkozások között sok esetben hiányzik az együttműködés. Ugyanakkor azonosíthatók azok a jövőbemutató jól működő példák (pl.: a korondi Szász Ilyés méhész), amelyek közzététele mások számára is átvehető mintákkal szolgálhatnak. A jó gyakorlatok azt mutatják, hogy ugyan az együttműködések kialakulásához legalább a helyi szereplők szándéka szükséges, viszont azok sikeréhez nélkülözhetetlenek az olyan személyek/szervezetek, akik/amelyek a helyi közösségben a koordinátori, vezető szerepet látják el.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
helyi kézműves élelmiszerek
tradicionális mesterségek
együttműködés
önszerveződés
koordináció
helyi piacok
erdélyi termékvédjegyek
Megjelenés:
Journal of Central European Green Innovation. - 2 : 3 (2014), p. 111-134. -
További szerzők:
Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Molnár Szilvia (1989-) (közgazdász)
Ladányi Krisztina (1990-) (közgazdász)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.