Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM060993
Első szerző:
Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:
Comparison of alveograph and extensigraph properties of winter wheat samples / Norbert Boros, Zsuzsanna Tarján, Éva Mars, Mária Borbély, Zoltán Győri
Dátum:
2009
ISSN:
1587-1282
Megjegyzések:
The rheological properties of dough are determined by theamount and proportion of gliadin and glutenin proteins.Extensibility and resistance to the extension of doughs which canbe measured using the extensigraph or alveograph allow goodassesment of the baking behavior under realistic conditions. In ourstudy, we compared the extensigraph and alveograph parametersof 87 flour samples. The results showed that the alveographparameters were different from the extensigraph parameters. Theclassification of wheat varieties was different, and the order ofvarieties, as well. The alveograph properties were affected byother factors than the extensigraph properties, except the W value.The two rheological tests did not give similar results, thereforneither test are replaceable.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
rheological property
alveograph
extensigraph
winter wheat
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 36 (2009), p. 27-30. -
További szerzők:
Tarján Zsuzsanna (1984-) (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök)
Mars Éva
Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész)
Győri Zoltán
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.