Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM064720
Első szerző:
Baján Beáta (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:
A nitráttartalom lehetséges csökkentése a konyhánkban / Baján Beáta, Kovács Béla
Dátum:
2011
ISSN:
1785-3184
Megjegyzések:
Napjainkban egyre több ember próbál az egészséges életmód fényében élni. Az 1950-es évek végétõl kezdõdõ "zöld forradalom" során korábban soha nem látott mértékben megnõtt a mûtrágya és a növényvédõ szerek alkalmazása. Napjainkban is megmaradt az a tendencia, hogy a kijuttatott mûtrágya hatóanyagok közül a nitrogéntartalmú mûtrágyáknak legnagyobb a felhasználása. A túlzott mértékû nitrogénmûtrágyázás hatására azonban a növényi élelmiszerekben jelentõs nitrátkoncentráció alakulhat ki. Becslések szerint a napi nitrátbevitel 75-80%-a a zöldségfélékbõl származik.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
nitráttartalom
Megjelenés:
Élelmezés, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének szakmai és információs folyóirata. - 9 : 3 (2011), p. 22. -
További szerzők:
Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.