Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM065740
Első szerző:
Baginé Hunyadi Ágnes (okleveles agrármérnök)
Cím:
Eltérő életkorban vágott brojlerek mell-és combhúsának érzékszervi vizsgálata / Baginé Hunyadi Ágnes
Dátum:
2010
Megjegyzések:
Kísérletünkben a Hybro, a Cobb, a Ross és a Habbard baromfi genotípusok combhúsának és mellhúsának érzékszervi vizsgálatokkal megállapítható minőségi különbségeit kerestük 35 és 42 napos korban történő vágás esetén. Megállapítottuk, hogy az idősebb korban vágott állatokhúsa statisztikailag igazolhatóan fejlettebb, tetszetősebb, egyenletesebb színű. Egyidejűleg rostosabb, szálasabb és esetenként több rágási maradékot képeztek. Az ízletességben néhány tized pont volt az eltérés a két korcsoport között, azonos testrészre vonatkoztatva. A Cobb és a Hybro brojlerek ízletesebb, aromásabb húst adtak. Az idősebb állatok húsa végül is magasabb pontszámokkal volt jellemezhető, mint a fiatalabb korcsoporté. Az egy héttel korábbi vágás nem kedvezett a húsok érzékszervi tulajdonságainak.
ISBN:
978-963-9883-55-0
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
könyvfejezet
Brojlercsirke
csirkehús
érzékszervi vizsgálat
Megjelenés:
"A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" [elektronikus dokumentum] : XXXIII. Óvári Tudományos Nap, 2010. október 7. / szerk. Varga László. - p. 1-6. -
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.