Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM065740
Első szerző:Baginé Hunyadi Ágnes (okleveles agrármérnök)
Cím:Eltérő életkorban vágott brojlerek mell-és combhúsának érzékszervi vizsgálata / Baginé Hunyadi Ágnes
Dátum:2010
Megjegyzések:Kísérletünkben a Hybro, a Cobb, a Ross és a Habbard baromfi genotípusok combhúsának és mellhúsának érzékszervi vizsgálatokkal megállapítható minőségi különbségeit kerestük 35 és 42 napos korban történő vágás esetén. Megállapítottuk, hogy az idősebb korban vágott állatokhúsa statisztikailag igazolhatóan fejlettebb, tetszetősebb, egyenletesebb színű. Egyidejűleg rostosabb, szálasabb és esetenként több rágási maradékot képeztek. Az ízletességben néhány tized pont volt az eltérés a két korcsoport között, azonos testrészre vonatkoztatva. A Cobb és a Hybro brojlerek ízletesebb, aromásabb húst adtak. Az idősebb állatok húsa végül is magasabb pontszámokkal volt jellemezhető, mint a fiatalabb korcsoporté. Az egy héttel korábbi vágás nem kedvezett a húsok érzékszervi tulajdonságainak.
ISBN:978-963-9883-55-0
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok könyvfejezet
Brojlercsirke
csirkehús
érzékszervi vizsgálat
Megjelenés:"A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" [elektronikus dokumentum] : XXXIII. Óvári Tudományos Nap, 2010. október 7. / szerk. Varga László. - p. 1-6. -
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1