Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM065754
Első szerző:
Baginé Hunyadi Ágnes (okleveles agrármérnök)
Cím:
A kendermagos magyar tyúk tojóival előállított genotípusok vágási teljesítménye és húsminőségi vizsgálata / Baginé Hunyadi Ágnes, Jankóné Forgács Judit
Dátum:
2008
Megjegyzések:
The demand determines new directions in the production of poultry-products. Apart from the quality, the specialities and the production of poultry-products based on ecological breeding are high-lighted. The traditional poultry-types ? for example: the Hungarian speckled hen- would be perfect for this purpose, but knowing the living-weight and the outcome of slaughtering their offsprings, the pure-bred ones could not compete with the colour-feather double-utilizing hybrids recommended into different alternative producing conditions. We examined if the Hungarian speckled hen as maternal line can be used to satisfy this market demand and what meat-quality values describe the different hybrid gene-types. As an effect of the crossing of new hampshire, the white plymouth, the redbro and the avibro, the grill-weight has increased by 30-70% and the outcome of the main product has increased by 20-30 %. The meat:bone proportion has not changed substantially. The crossed chickens presented better results in the tested qualities than the cocks. The sex did not influence the water-binding and holding quality of the muscular-tissue but the hydration quality depends on the hydration quality. The hydration quality of the meat-pulps made from the breast was better than that made from the thigh. The research proved that the Hungarian speckled hen as a maternal line in crossing can be used well and independent of the paternal line it gives different results.
ISBN:
978-963-98883-05-5
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
könyvfejezet
kendermagos magyar tyúk
húsminőség
Megjelenés:
XXXII. Óvári Tudományos Napok : Élelmiszergazdaságunk kérdőjelei napjainkban : Mosonmagyaróvár, Magyarország, 2008.10.09 : [elektronikus dokumentum]. - p. 1-6. -
További szerzők:
Jankóné Forgács Judit
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.