Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM073005
Első szerző:
Holló István (agrármérnök)
Cím:
Impact of DDGS-supplemented diet with or without vitamin E and selenium supplementation on the fatty acid profile of beef / Holló I., Csapó J., Holló G.
Dátum:
2016
ISSN:
1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:
The impact of supplementation of vitamin E or organic seleniumin DDGS (dried distillers grains with solubles) diet on fatty acidcomposition in two meat cuts of nishing Holstein bulls was investigated.Twenty-four Holstein bulls were allotted to treatments in three groups ofeight bulls per group for a 100-day trial. The treatments were adequateSe and vitamin E supplementation in control group (C), supranutritionalvitamin E supplementation in vitamin Group E (E), supranutritional Se supplementation in selenium group (Se). At similar age, slaughteringGroup C had higher slaughter/carcass weight and EUROP fat score thanSe counterparts. The killing out percentage and proximate compositionof muscles di ered among treatments. Inclusion of the vitamin E or Sesupplement led to expected increases (P < 0:05) in vitamin E and Secontents of the brisket and loin. Higher vitamin E concentration causedsigni cant lower SFA and greater PUFA. Higher Se level inuenced signi- cant SFA in brisket and PUFA in both muscles. Vitamin E or Se dietarytreatments in DDGS-supplemented diet resulted in beef meat cuts considerablybene cial PUFA/SFA but markedly higher n-6/n-3 PUFA ratioand even higher health index in both meat samples opposite to Group C.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
vitamin E
Selenium
DDGS
cattle
fatty acid profile
Megjelenés:
Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 9 : 1 (2016), p. 77-89. -
További szerzők:
Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Holló Gabriella (1974-) (agrármérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.