Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM073021
Első szerző:
Vargáné Visi Éva (agrármérnök)
Cím:
Evaluation of the inactivation of heat sensitive antinutritive factors in fullfat soybean / E. Varga-Visi, Cs. Albert, K. Lóki, J. Csapó
Dátum:
2009
ISSN:
1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:
The regular quality control on the adequacy of heat treat-ment of fullfat soybeans requires the application of rapid chemical meth-ods. In the present work the trypsin inhibitor activity test and the ureasetest were applied on fullfat soya samples that were cooked in a pressuredsteam (toasted) or extruded at di?erent temperatures and speed rates.In the case of toasting both of the results of the laboratory examinationsproved that the heating was adequate, while in the case of the extrudedsamples the two tests gave di?erent results. In the case of certain tem-perature and time combinations the more rapid and less accurate ureasetest claimed that the heat treatment reached the aim, while the results ofthe trypsin inhibitor activity test showed that the level of the inhibitorsis still high and the fullfat soya is underheated.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
fullfat soybeans
dry extrusion
toasting,
trypsin inhibitor ac- tivity
urease test
Megjelenés:
Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 1 (2009), p. 111-117. -
További szerzők:
Albert Csilla (1976-) (gyógyszerész)
Lóki Katalin (1980-) (agrárközgazdász)
Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.