Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM074192
Első szerző:
Seres Emese (növényvédő agrármérnök)
Cím:
The importance of millet production in regional production, with special emphasis on climate change / Emese Seres, Mihály Sárvári
Dátum:
2018
ISSN:
1587-1282
Megjegyzések:
Regional production is a traditional production structure developed adjusting to the geographical, climatic, biological and soil conditions in given production regions, a certain territorial specification of agricultural production, and a type of farming that best fits in the natural conditions and takes the biological needs of plant and animal species into account as fully as possible. The most probable element of risk in plant production is the changeable, extreme weather. That is the reason why the specific characteristics of the place of production and the characteristics of regional production should be considered at a greater extent. The establishment of the range of varieties appropriate for the place of production is the key issue in regional production. One of our historically grown cereal plants that can excellently be fit in the regional production is millet. Due to its short growing season, favourable reproduction ratio and that it is relatively undemanding, in the Middle Ages it used to be grown in larger quantities. Its good nutritional values made it an important food item, but over time, as a result of industrialisation and technological progress, it has been eclipsed by other cereal crops. In our country it is mainly used to cook porridge, but it also used in the form of flour and as a base material in the spirit drinks sector. In the recent decades it has been applied only in small area, mostly as a secondary crop in areas that dried out from drainage water in late spring, or as a replacement of extinct sowings due to its late sowing time. For the agriculture of the future, considering the climate change, water will be the determining factor. My examinations took place in the area of Institutes for Agricultural Research and Educational Farm of University of Debrecen, in the Research Institute of Nyíregyháza, in a small-plot experiment in 4 replicates, in 2016.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
millet
sowing date
regional production
climate change
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 74 (2018), p. 141-146. -
További szerzők:
Sárvári Mihály (1944-) (agrármérnök, mérnöktanár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.