Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM075564
Első szerző:
Harcsa Imre Milán (közgazdász)
Cím:
Turizmus és gasztronómia adta lehetőségek a pálinka népszerűsítésére / Harcsa Imre Milán
Dátum:
2017
ISSN:
0237-4323
Megjegyzések:
A magyarországi pálinkafőzés több évszázados múltra tekint vissza. A pálinka sajátos termék, minőségi voltát a fogyasztók is kezdik meg-, illetve elismerni. Nemzeti italunk az utóbbi években jelentős változáson ment keresztül, hiszen kilépett a falusi környezetből, hungarikummá, és a fiatalok körében is népszerű itallá vált. Elterjedésének elősegítésében nagy szerepet játszott a 2010 szeptemberében engedélyezett magánfőzés. A rendszerváltás óta egyre inkább jellemző a minőségi pálinkakészítés, mely mind a szemléletváltásnak, mind a jogszabályi környezetnek köszönhető. A fogyasztók sem a kerítésszaggatókat, hanem a kellemes, gyümölcsös, üde párlatokat keresik, melyekhez jellemzően alacsonyabb alkoholtartalom társul. A kulturált pálinkafogyasztás, illetve a terjedő pálinkakultúra hozadéka, hogy a pálinka beférkőzött a konyhákba. Egyre több pálinkás ételrecept jelenik meg és napjainkban már olyan különlegességek is helyettesíthetik a fűszereket, mint például a medvehagyma párlat. Ne feledkezzünk meg azonban az arisztotelészi mértékletességről!
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
pálinkaturizmus
pálinkagasztronómia
pálinkafesztivál
tematikus utak
Megjelenés:
A falu. - 32 : 2 (2017), p. 53-65. -
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.