Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM078000
Első szerző:Popp József (közgazdász)
Cím:Alternatív fehérjeforrás : a rovarfogyasztás kilátásai Magyarországon / Popp József, Pető Károly, Oláh Judit
Dátum:2018
ISSN:0237-4323
Megjegyzések:Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar és a Deák Tibor Szakkollégium 2018. február 23.-án rendezte meg az I. Magyar Rovaripari Konferenciát Budai Campus 'K' épület dísztermében. A rovarok tenyésztését, takarmányozási és élelmiszeripari felhasználását kutató tanácskozáson kifejezetten népszerű volt a kóstoltatás is. A több száz résztvevő körében különlegesen népszerűnek bizonyult az egyszerű pirított rovarok fogyasztása, de rovarból készült fasírt és tücsöklisztből készült keksz is szerepelt a menüben. Az egynapos rendezvényen közel 500 résztvevő fordult meg előadóként, kiállítóként vagy résztvevőként. A rovaripari kérdéskörrel összefüggésben 11 előadás hangzott el, ezen felül az rovaripar résztvevői kerekasztal beszélgetés során vitatták meg álláspontjukat a témában. Az előadásokat facebook élőközvetítés segítségével is követhették az érdeklődők. A rovaripari konferencia lehetőséget nyújtott a résztvevők számára a nemzetközi kutatási trendek és jó gyakorlatok felmérésére, kutatási témák, ötletek összegyűjtésére és a nemzetközi szakmai párbeszéd megkezdésére kutatói együttműködések kialakítása érdekében.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:A Falu. - 32 : 2 (2018), p. 37-46. -
További szerzők:Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Oláh Judit (1973-) (agrárközgazdász, logisztika)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1