Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM078004
Első szerző:
Popp József (közgazdász)
Cím:
Élelmezés- és táplálkozásbiztonság : lehetőségek és kihívások / Popp József, Lakner Zoltán, Pető Károly, Oláh Judit
Dátum:
2018
ISSN:
0237-4323
Megjegyzések:
Az EU élelmiszeripari politikája a nem fogékony a tudományos innovációk gyakorlati alkalmazására. A klímaváltozás, illetve a szélsőséges időjárás negatív hatásainak erősödése rákényszerítheti az európai lakosság fogyasztói szokásainak megváltoztatására. Amíg az európai lakosság nagyon sokféle táplálék közül választhat és meg tudja fizetni azt, addig nem várható az alternatív élelmiszerek elterjedése. A klímaváltozás felgyorsulásával az élelmiszerárak gyors mértékben emelkedhetnek. Ebben a helyzetben a politika is kénytelen lesz felkarolni azokat a tudományos kutatásokat és eredményeket, amelyek például a környezetszennyező módon előállított "hagyományos" állati eredetű fehérjék helyett az alternatív élelmiszerfehérjét próbálják elérhetővé tenni a széles tömegek számára. Az EU-nak nincs is élelmiszerpolitikája, az élelmiszersegély programjai pedig csak szegény harmadik országokba irányulnak, holott az Unión belül is van éhezés és "rejtett éhezés" is.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:
A Falu. - 33 : 1 (2018), p. 55-67. -
További szerzők:
Lakner Zoltán (agrárökonómia)
Pető Károly (1958-) (agrármérnök)
Oláh Judit (1973-) (agrárközgazdász, logisztika)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.