Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM081787
Első szerző:
Kárnyáczki Zsuzsanna (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök)
Cím:
Funkcionális tejtermékek kifejlesztésének lehetőségei / Kárnyáczki Zsuzsanna, Csanádi József, Fenyvessy József
Dátum:
2011
Megjegyzések:
A fokozódó stressz és a nem megfelel táplálkozás következtében egyre gyakoribbak a "civilizációs" betegségek. Megoldást jelenthet a megváltozott életmódhoz illeszkedő tudatos táplálkozás. A világ fejlett országaiban már jelen vannak az úgynevezett "funkcionális élelmiszerek", melyek valamilyen táplálkozásbiológiai előnnyel rendelkeznek. Az elfogyasztott táplálék zsírtartalma, zsírsav-összetétele kockázati tényez lehet a szív-, és érrendszeri, illetve egyes daganatos betegségek kialakulásában, így az előnyös, vagy akár a véd hatású zsírsavösszetétel biztosítása lehet ségeket kínál újabb funkcionális élelmiszerek fejlesztésére. A TEJUT_08 projekt keretein belül vizsgálatokat végeztünk arra, hogy milyen lehetőségek vannak a tejtermékek zsírsavösszetételének kedvező irányú módosítására takarmányozással (biokonverzióval), illetve speciális zsírsavkészítmény gyártásközi felhasználásával.
ISBN:
978-963-9639-42-3
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
Megjelenés:
XVII. Ifjúsági Tudományos Fórum : Konferencia. - p. [1-6]. -
További szerzők:
Csanádi József
Fenyvessy József (agrár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.