Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM081787
Első szerző:Kárnyáczki Zsuzsanna (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök)
Cím:Funkcionális tejtermékek kifejlesztésének lehetőségei / Kárnyáczki Zsuzsanna, Csanádi József, Fenyvessy József
Dátum:2011
Megjegyzések:A fokozódó stressz és a nem megfelel táplálkozás következtében egyre gyakoribbak a "civilizációs" betegségek. Megoldást jelenthet a megváltozott életmódhoz illeszkedő tudatos táplálkozás. A világ fejlett országaiban már jelen vannak az úgynevezett "funkcionális élelmiszerek", melyek valamilyen táplálkozásbiológiai előnnyel rendelkeznek. Az elfogyasztott táplálék zsírtartalma, zsírsav-összetétele kockázati tényez lehet a szív-, és érrendszeri, illetve egyes daganatos betegségek kialakulásában, így az előnyös, vagy akár a véd hatású zsírsavösszetétel biztosítása lehet ségeket kínál újabb funkcionális élelmiszerek fejlesztésére. A TEJUT_08 projekt keretein belül vizsgálatokat végeztünk arra, hogy milyen lehetőségek vannak a tejtermékek zsírsavösszetételének kedvező irányú módosítására takarmányozással (biokonverzióval), illetve speciális zsírsavkészítmény gyártásközi felhasználásával.
ISBN:978-963-9639-42-3
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:XVII. Ifjúsági Tudományos Fórum : Konferencia. - p. [1-6]. -
További szerzők:Csanádi József Fenyvessy József (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1