Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM090039
Első szerző:Magyar Zoltán (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök, élelmiszermérnök)
Cím:Wheat cleaning and milling technologies to reduce DON toxin contamination / Magyar Zoltán, Véha Antal, Pepó Péter, Bartók Tibor, Gyimes Ernő
Dátum:2019
ISSN:1587-1282 2416-1640
Megjegyzések:Mycotoxicosis caused by Fusarium fungi holds a huge risk considering economic and food safety issues worldwide. By applying milling technologies, we attempted to reduce the concentrates of DON toxin, as it is the most often found toxin in wheat. The processes of sieving, aspiration and combination had been used on wheat with high DON toxin concentration. As a next step, grains were sorted using a horizontal cylinder separator, assorted by an optical and a gravity separator, and finally, the products were scoured and ground. The contamination level of the wheat and flour samples were defined by the HPLC-MS method. Regarding the results, it can be stated that toxin concentration was most effectively reduced by optical separation and scouring, and by applying these milling techniques, food safety can be increased significantly.
Tárgyszavak:Műszaki tudományok Bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Acta agraria Debreceniensis. - 2 (2019), p. 89-95. -
További szerzők:Véha Antal (1956-) Pepó Péter (1955-) (agrármérnök) Bartók Tibor Gyimes Ernő (1965-)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1