Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM090905
Első szerző:Sipos Péter (agrármérnök)
Cím:Effects of salt forms and concentrations on the Alveograph parameters of winter wheat / Péter Sipos, Zsófia Szigeti, Mária Borbély
Dátum:2014
Megjegyzések:The strong connection between sodium intake and high blood pressure draws attention to the salt content of foodstuffs and initiated programs for reduction sodium chloride contents of foods. About 30% of sodium intake consumed by bakery products, therefore this product group is especially affected. The effects of different salt concentrations and salt forms on the reologic properties of dough were evaluated to explore whether their effect can be measured by alveograph test. Five concentrations of five inorganic salt forms were tested on the alveograph P, L, P/L and W values and it was found that both the form and concentration of used salt influence the rheological readings
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
alveograph
sodium chloride
bakery products
Megjelenés:Journal on Processing and Energy in Agriculture. - 18 : 3 (2014), p. 126-128. -
További szerzők:Szigeti Zsófia Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1