Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM093205
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Using brewer's spent grain as a byproduct of the brewing industry in the bakery industry / Nagy Vivien, Diósi Gerda
Dátum:
2021
Megjelenés:
Utánközlés / nyelvi változat
ISSN:
2676-8704 0422-9576
Megjegyzések:
The utilization of food industry byproducts is one of today's important environmental and economic tasks. Byproducts that form during food production are typically used for feed purposes, but in many cases these materials can also be used in the production of human foods. The brewer's spent grain left behind after brewing beer is a byproduct with favorable nutrition parameters, with low sugar and high fiber and protein contents. The main objective of our experiments was the reintroduction of brewer's spent grain into the food industry, with a focus on innovation and sustainable development, by utilizing it in commercially available bakery products (salty medallions / wafers) formulated and regulated in the Hungarian Food Codex. Brewer's spent grain consists of vegetable proteins and fibers (inactive malt), which may improve the compositional characteristics when preparing bakery products. In the course of our research, medallions enriched with brewer's spent grain were prepared, of the beneficial parameters of which its high dietary fiber content should be highlighted, which can contribute to the realization of a health-conscious diet for consumers. A diet rich in dietary fiber, combined with an adequate amount of exercise, can reduce the risk of developing certain diseases (e.g., cancer and cardiovascular diseases).
Nagy Vivien (1994-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök): A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
brewer's spent grain
inactive malt
byproduct
sustainability
fiber
Megjelenés:
Élelmiszervizsgálati Közlemények. - 67 : 1 (2021), p. 3339-3350. -
További szerzők:
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Lásd még:
Egyéb kapcsolat
(1)
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.