Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM094788
Első szerző:Balogh Péter (agrármérnök)
Cím:Consumer willingness to pay for traditional food products / Péter Balogh, Dániel Békési, Matthew Gorton, József Popp, Péter Lengyel
Dátum:2016
ISSN:0306-9192
Megjegyzések:Reflecting the growing interest from both consumers and policymakers, and building on recent developments in Willingness to Pay (WTP) methodologies, we evaluate consumer preferences for an archetypal traditional food product. Specifically we draw on stated preference data from a discrete choice experiment, considering the traditional Hungarian mangalitza salami. A WTP space specification of the generalized multinomial logit model is employed, which accounts for not only heterogeneity in preferences but also differences in the scale of the idiosyncratic error term. Results indicate that traditional food products can command a substantial premium, albeit contingent on effective quality certification, authentic product composition and effective choice of retail outlet. Promising consumer segments and policy implications are identified.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Közgazdaságtudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Traditional foods
Discrete choice experiment
Preference heterogeneity
Generalized multinomial logit model
WTP space
Megjelenés:Food Policy. - 61 (2016), p. 176-184. -
További szerzők:Békési Dániel Gorton, Matthew Popp József (1955-) (közgazdász) Lengyel Péter (1976-) (matematika tanár, informatikus, közgazdász)
Pályázati támogatás:Bolyai János Kutatói Ösztöndíj
MTA
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1