Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM095650
Első szerző:
Nagy Nikoletta Edit (okleveles agrármérnök)
Cím:
Comparative study of different soybean genotypes in irrigation technology / Nikoletta Edit Nagy, Péter Pepó
Dátum:
2019
ISSN:
1587-1282
Megjegyzések:
In many places in Hungary, early maturity soybean can be successfully grown. The earlier maturity group of soy which ripened in 110?125 days in most crop areas in Hungary. However, to achieve excellent results, the selection of proper varieties is important too. Successful cultivation is largely dependent on the macro and microclimate of the production area, the nutrient supply of the soil and the cultivation technology. Soybean can be produced in places where the amount of precipitation is right, as the lack of water results in lower yields and deteriorated oil and protein concentrations. In the following study, 2 years (2016 and 2017) are compared to the yield, protein and oil content of the soybeans of the early maturation group in irrigated and non-irrigated treatments. Based on our experiment, it can be stated that, during the irrigation of soybean, oil and protein content and yields did not always change.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
soy
irrigation
yield
protein and oil content
Megjelenés:
Agrártudományi Közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 1 (2019), p. 91-96. -
További szerzők:
Pepó Péter (1955-) (agrármérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.