Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM096805
Első szerző:
Magyar Zoltán (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök, élelmiszermérnök)
Cím:
Examination of milling technological properties of different wheat varieties / Magyar Zoltán, Véha Antal, Szabó P. Balázs
Dátum:
2020
ISSN:
1786-335X 1787-0321
Megjegyzések:
In milling industry, the object of milling is to separate endosperm and bran parts of wheat, and to recover flour. The most important and the highest energy requirement operation is grinding. The quantity and quality of flour depends on: the variety of wheat that will be milled, the type of grinding equipment and the condition used before the grinding. During our experiments two different grain structured varieties of wheat were milled in laboratory conditions with disk, stone grinder and roller miller in air-dry, and conditioned states. The performance of the equipment and the particle size distribution (PSD) of the produced grist were measured, then the energy requirements of the grinders were calculated. In the milling experiments the ash contents of the different particle sized fractions were compared to map particular properties of wheat cultivars
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
wheat
milling
sieve analysis
particle size distribution
Megjelenés:
Progress in Agricultural Engineering Sciences. - 16 : 1 (2020), p. 75-86. -
További szerzők:
Véha Antal (1956-)
Szabó P. Balázs
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.