Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM098389
Első szerző:
Vida Viktória (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Cím:
Pork production and consumption issues from the perspective of the religion and the World's growing population / Vida Viktória, Szűcs István
Dátum:
2020
ISSN:
1789-221X
Megjegyzések:
In this article we would like to present the production and consumption issues of pork meat in the world. We intend to examine the production and consumption of pork meat from the point of view of the population. The growing population of the world requires an increasing amount of food, especially animal source of protein, ie meat. We want to examine how the world can supply the growing population with food, including (pork) meat. The growing population generates ever-increasing consumption from year to year, and may not be able to satisfy it, adequately supplying the population with food, especially (pork) meat. Livestock farming, especially extensive animal husbandry, will be less able to produce sufficient quantities of meat for the growing needs. During the analysis of food (meat) data we would like to present the difference between each continent on both the production and the consumption side. Examining the pork consumption, it should be mentioned the differences in the cultural habits, because the pork meat is the most affected in religious restrictions, regulations. The religious affiliation/identity is basically determined by the food and consumer habits, too. Due to the differences in dietary habits and religious culture, we think that the consumption of pork can be highly variable in the world and from country to country as well. In general, we would like to answer questions about how the world (pork) meat production is going, is the meat consumed in the countries where it is produced (export ? import issues), what are the factors that influence (pork) meat consumption (culture and religion impact on pork consumption, animal health issues), and is there enough (pork) meat for the world's growing population.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Apstract. - 14 : 1-2 (2020), p. 121-128. -
További szerzők:
Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
DOI
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.