Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM100705
Első szerző:
Al Zaeed, Nour (biológus)
Cím:
Preparation and characterization of chitosan from chicken feet / Nour AL Zaeed, Nizar Issa, Farançois Karabet
Dátum:
2017
ISSN:
2573-5616 2573-5624
Megjegyzések:
In view of the increasing importance of chitosan, this study was carried out to investigate the preparation and characterization of chitosan from chicken feet which were economically unevaluated. Chitosan was prepared from the feet of chicken using the conventional methods of pretreatment, demineralization, deproteinization, discoloration (chitin), and deacetylation (chitosan). The yield of crud chitin and chitosan were 17% and 5% respectively. The results obtained revealed that molar mass average of chitosan monomer was 165.62 g/mol with degree of deacetylation (DDA) 89% calculated from mathematical and UV spectrophotometer methods. The FT-IR spectrum of chitosan also determined and characterization was done and compared with standards.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Klinikai orvostudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
American Journal of Research. - 4 : 4 (2017), p. 26-41. -
További szerzők:
Issa, Nizar
Karabet, Farançois
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.