Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM103631
035-os BibID:
(cikkazonosító)418 (Scopus)85138644430
Első szerző:
Nath, Arijit
Cím:
Hydrolysis of Soybean Milk Protein by Papain : antioxidant, Anti-Angiotensin, Antigenic and Digestibility Perspectives / Nath Arijit, Ahmad Abubakar Saleh, Amankwaa Abraham, Csehi Barbara, Mednyánszky Zsuzsanna, Szerdahelyi Emőke, Tóth Attila, Tormási Judit, Truong Duy Hoang, Abrankó László, Koris András
Dátum:
2022
ISSN:
2306-5354
Megjegyzések:
Abstract: The objective of the investigation was to understand the biochemical activities of hy- drolysate of soybean milk protein (SMP). Hydrolysis was carried out by different concentrations of papain (0.008 g?L?1, 0.016 g?L?1, 0.032 g?L?1 and 0.064 g?L?1). The antioxidant capacity was measured by the ferric-reducing ability of plasma (FRAP) and 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) assays. The anti-angiotensin activity of hydrolysate was measured by the recombinant angiotensin converting enzyme and substrate Abz-FRK(Dnp)-P. The contributions of the Kunitz trypsin in- hibitor (KTI) and Bowman?Birk inhibitor (BBI) on antigenicity, and the in vitro digestion of papain- hydrolyzed SMP were studied. Rabbit polyclonal anti-KTI and anti-BBI antibodies together with peroxidase-labelled goat anti-Rb IgG secondary antibody were used to identify the antigenicity of KTI and BBI in unhydrolyzed and papain-hydrolyzed SMP. The antioxidant capacity and anti-angiotensin activity of SMP were increased after the papain hydrolysis of SMP. The KTI- and BBI-specific antigenic- ity were reduced in SMP by increasing the concentration of papain. However, there was interaction between papain-hydrolyzed SMP and trypsin in native gel, while interaction with chymotrypsin was absent. The interaction between trypsin and SMP was reduced due to the hydrolysis of papain in a concentration-dependent manner. According to the in vitro gastrointestinal digestion simulation protocol (Infogest), the digestibility of SMP was not statistically increased.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Bioengineering. - 9 : 9 (2022), p. 1-21. -
További szerzők:
Ahmad, Abubakar Saleh
Amankwaa, Abraham
Csehi Barbara
Mednyánszky Zsuzsanna
Szerdahelyi Emőke
Tóth Attila (1971-) (biológus)
Tormási Judit
Truong, Duy Hoang
Abrankó László
Koris András
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.