Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM110290
035-os BibID:(Scopus)85124580039
Első szerző:Kántor Andrea (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Examination of breads enriched with dried basil and evaluation of the results / Varga-Kántor Andrea, Alexa Loránd, Topa Emőke, Kovács Béla, Czipa Nikolett
Dátum:2021
ISSN:2676-8704 0422-9576
Megjegyzések:Both bread and spices play an important role in our daily diet. Basil is an extremely popular spice, the beneficial effects of which have long been known. This is why the enrichment of breads with commercially available dried basil was carried out. In the case of basil, its antioxidant and element contents were determined. With respect to these parameters, results indicating outstandingly advantageous properties were obtained. During the enrichment, 6 different concentrations were used and a control sample was prepared that did not contain basil. As the amount of spice was increased, the total polyphenol content (TPC), flavonoid and macronutrient contents of the breads also increased. There was no difference between the products in terms of their crude fat content. In the case of the protein content, a minimal increase was measured with increasing spice concentration.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
functional food
Element content
flavonoid content
total polyphenol content (TPC)
Basil
Bread
Megjelenés:Élelmiszervizsgálati Közlemények. - 67 : 4 (2021), p. 3672-3678. -
További szerzők:Alexa Loránd (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Topa Emőke (1986-) (Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Czipa Nikolett (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1