Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM110291
035-os BibID:(Scopus)85124617751
Első szerző:Topa Emőke (Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök)
Cím:Quality characteristics of red fruits fresh and after lyophilization / Topa Emőke, Alexa Loránd, Varga-Kántor Andrea, Kovács Béla, Czipa Nikolett
Dátum:2021
ISSN:2676-8704 0422-9576
Megjegyzések:In our work, the quality characteristics and nutritional parameters of red fruits were examined in their fresh state and after lyophilization. The purpose of the comparison was to assess the effect of freeze drying on these fruits. The elemental and dry matter content of fresh fruits was determined, and the changes in their total phenolic compound and flavonoid content, as well as their vitamin C and acid content. A slight increase in the total phenolic compound and flavonoid content and a smaller decrease in the vitamin C content were observed, while the quantity of total acids was reduced in the sample to almost one-third after lyophilization.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Élelmiszervizsgálati Közlemények. - 67 : 4 (2021), p. 3657-3664. -
További szerzők:Alexa Loránd (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kántor Andrea (1991-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Czipa Nikolett (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1