Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM111342
Első szerző:
Wanjala, George (Animal scientist)
Cím:
Livestock breeding for welfare, adaptation and sustainability : an overview of the novel traits and breeding concerns in sheep, dairy, beef and poultry / George Wanjala ; Putri Kusuma Astuti ; Bagi Zoltán ; Strausz Péter ; Kusza Szilvia
Dátum:
2023
ISSN:
0230-1814
Megjegyzések:
The principal goal of an animal breeder is to produce the next generation of progeny that has superior performance than the average of the parent population. Previously, genetic selection for traits to be improved emphasized functional traits of economic value. However, little attention was given to sustainability principles or breeding for sustainability (environmental sustainability, animal welfare, and consumer preferences). Thus, the current concerns on principles of sustainability have necessitated breeders to incorporate novel traits into the breeding program. Most of these novel traits have low heritability, and in some cases, they correlate with traits that compromise with the principle of breeding for sustainability. Therefore, using breeding techniques provides an opportunity for enhanced genetic gain in traits of interest as well as difficult to measure traits.This literature review provides an overview of sustainable animal breeding, strategies, and the current concerns by discussing market trends of livestock products, new considerations and traits for sustainable animal breeding or novel traits, new techniques in animal breeding, and genetic diversity in domestic animals focusing on selected animals including sheep, dairy, beef, and chicken breeding. Understanding animal breeding trends, the potential market structure for animal products, new technologies in animal breeding, and consumer concerns help in developing a sustainable farm animal breeding program to meet an ever-increasing food security demand.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Állattenyésztés és Takarmányozás. - 72 : 1 (2023), p. 1-21. -
További szerzők:
Astuti, Putri Kusuma (1994-) (állattenyésztési genetikus)
Bagi Zoltán (1987-) (természetvédelmi mérnök, állatgenetika)
Strausz Péter (1977-) (történész)
Kusza Szilvia (1979-) (agrármérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.