Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM114064
Első szerző:
Vargáné Csobán Katalin (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Cím:
Sustainable gastronomy as a key driver in agritourism development in Eastern Hungary / Katalin Vargáné Csobán, Péter Horváth, Anett Godáné Sőrés, Károly Pető
Dátum:
2023
Megjegyzések:
The Eastern part of Hungary still has a strong traditional food culture based on using local and seasonal ingredients. For the last few years we have seen an increasing demand for authentic culinary experiences, which contributed to the emergence of international and domestic gastronomic exhibitions, thematic routes, and food festivals in the region. The majority of these events are initiated and organized by local governmental agencies. There are also some initiatives at the national level to encourage small-scale producers to sell their agricultural produce locally, although the legislation on food safety hinders agritourism businesses from providing catering on farms. This study aims to explore the linkages between gastronomy and sustainable tourism development, as well as to investigate how tradition and innovation in gastronomy may contribute to agritourism development. Through an analysis of the present-day situation of the various aspects of the local gastronomy at the agritourism market in Eastern Hungary, examples of good practice are highlighted and the most important challenges are identified. The research is based on qualitative methods: participant observation on-site and focus-group interviews of the stakeholders of agritourism. Findings reveal the importance of governmental intervention and the need for long-term planning in agritourism development.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
tanulmány, értekezés
könyvrészlet
gastronomy
agritourism
sustainable tourism
thematic route
Megjelenés:
International Workshop on Agritourism : 2022 Conference Proceedings / szerk. Lisa Chase, Chadley Hollas, Xinyi Qian, Claire Whitehouse. - p. 112-116
További szerzők:
Horváth Péter (1983-) (vidékfejlesztési agrármérnök)
Sőrés Anett (1984-) (gazdasági agrármérnök)
Pető Károly (1958-) (agrármérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.