Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM114186
Első szerző:
Szőllősi László (gazdasági agrármérnök)
Cím:
Az étkezési tojástermelés aktuális kérdései / Szőllősi László, Blaskó Beáta
Dátum:
2012
Megjegyzések:
Napjainkban az étkezési tojástermelésnek mind európai uniós, mind hazai szinten számos problémával kell szembenéznie. Az elmúlt évtizedben az Európai Unióban alkalmazott tojástermelési rendszerek gyökeresen átalakultak, a ketreces tartást egyre inkább felváltják az alternatív tartásmódok (mélyalmos, szabadtartás, biotartás). A változások egyik fő oka a megváltozott fogyasztói igények és azon túl az egyes állatjóléti előírások szigorítása. Az 1999/74/EK rendelet értelmében 2012. január 1-től már nem lehet hagyományos ketrecekben tartani a tojótyúkokat. Jelen tanulmány célja, hogy a fenntarthatóság egyes aspektusaiból megközelítve mutassa be a tartástechnológia kényszerszerű váltásának bizonyos számba vehető hatásait. Összességében megállapítható, hogy az intézkedés mind gazdasági, társadalmi és környezeti oldalról több szempontból is negatívan érinti a fenntarthatóságot. Kulcsszavak: tojástermelés, fenntarthatóság, tartástechnológia, állatjólét
ISBN:
978-963-9941-53-3
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Zöld gazdaság és versenyképesség? : XIII. Nemzetközi Tudományos Napok : a tudományos napok előadásai és poszterei / szerk. Magda Sándor, Dinya László. - p.788-796. -
További szerzők:
Blaskó Beáta (1987-) (okleveles gazdasági agrármérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.