Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM114480
035-os BibID:(Cikkazonosító)33 (WoS)001058655900001 (Scopus)85169316977
Első szerző:Török Áron (közgazdász)
Cím:Consumers' preferences for processed meat: a best-worst scaling approach in three European countries / Áron Török, Ching-Hua Yeh, Davide Menozzi, Péter Balogh, Péter Czine
Dátum:2023
ISSN:2193-7532
Megjegyzések:Processed meat products are a staple part of the typical European diet. Product packaging can include a considerable amount of information and, with other intrinsic and extrinsic attributes, substantially influence consumers` preferences and purchasing decisions. This study investigates 14 product attributes of processed meat products using a cross?country analysis. Based on an online survey conducted in Hungary (n = 410), Italy (n = 268), and Serbia (n = 402), an object?case best-worst scaling approach was applied. Results reveal both international and country?specific characteristics of preferences. Best?Worst scores reveal that taste and best?before date are among the most significant considerations in all three countries, while brand is among the attributes considered least important. Comparisons indicate significant differences according to country and socioeconomic characteristics. The study provides managerial implications.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Processed meat
Best-worst scaling
Hungary
Italy
Serbia
Megjelenés:Agricultural and Food Economics. - 11 : 1 (2023), p. 1-24. -
További szerzők:Yeh, Ching-Hua Menozzi, Davide (közgazdász) Balogh Péter (1970-) (agrármérnök) Czine Péter (1994-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:Horizon 2020
Egyéb
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1