Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM120326
Első szerző:Győri Zoltán (vegyész)
Cím:Minőségvizsgálati módszerek az EU-ban / Győri Zoltán
Dátum:2002
Megjegyzések:A mezőgazdasági eredetű termékek minőségének részletes vizsgálata különböző módszerek és eszközök alkalmazását igényli. Ezen igények részben a használati érték gyors meghatározását, részben a táplálkozásbiológiai érték, részben pedig az élelmiszerbiztonság szempontjából fontosak. A világban végbemenő globalizáció a fenti igények teljesítésével összhangban a módszerek és az azokkal kapott eredmények egységes értelmezését kívánják, amelynek eredményeként mind a kereskedelmi ár, mind pedig a szükséges intézkedések gyorsan meghatározhatók illetve megtehetők. A minőségvizsgálati módszerek területén ezért már hosszabb ideje az egységesítés a jellemző, és így van ez az Európai Unióban is. Ebben a gazdasági és politikai társulásban a minőségvizsgálatok egységesítése mellett általánosan elfogadott a módszerek kölcsönös alkalmazása is. Jó példa erre búzaliszt minősítése során használt alveográfos és farinográfos meghatározási módszer együttes alkalmazása.
ISBN:963 472 695 X
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok tanulmány, értekezés
könyvrészlet
Megjelenés:EU konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság : Tudományos tanácskozás Debrecen, 2002 : Mezőgazdaságtudomány / szerk. Nagy J. - p. 98-103. -
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1