Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM121083
Első szerző:Mihok Emőke (élelmiszermérnök)
Cím:Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata / Mihok Emőke, Máthé Endre, Molnos Éva, György Éva
Dátum:2018
Megjegyzések:Egyes bogyós gyümölcsök (a fekete áfonya, a vörös áfonya, a ribizli, a málna, a szeder, a kökény stb.) táplálkozás-élettani jelentősége közismert tény. Évszázadok óta használják az erdélyi népi gyógyászatban, egészségmegőrző hatásuk jelentős, ami részben antioxidáns anyagaiknak tulajdonítható. Egyfelől, a gyümölcsök alacsony kalória- és zsírtartalma, másfelől, a kedvező makro- és mikro-nutriens tartalom igencsak alkalmassá teszi a fogyasztásra. A kémiai összetevők és polifenol tartamuk, illetve antioxidáns kapacitásuk antiinflammatorikus, bioaktív komponenseiknek köszönhetően antimikrobiális tulajdonságuk is kedvező. A kutatás során, néhány Székelyföldön termő bogyós gyümölcs antimikrobiális hatását vizsgáltuk.
ISBN:978-615-5545-90-0
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
erdei bogyók
növényi kivonatok
antimikrobiális hatás
Megjelenés:Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században / szerk. Tóth Csilla. - p. 379-386. -
További szerzők:Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus) Molnos Éva György Éva
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1