Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM121996
Első szerző:
Shaikh, Ayaz Mukarram (PhD candidate)
Cím:
Raman spectroscopy methods in honey characterization, authentication and adulteration / Ayaz Mukarram Shaikh, Lipsa Rani Panda, Tejas Suthaar, Sangram S. Wandhekar, Bela Kovacs, Tridip Boruah, Jalal Uddin, Gulzar Ahmad Nayik, Seema Ramniwas and Rattan Singh
Dátum:
2024
Megjegyzések:
Honey is a complex yet natural food product with liquid properties pro- duced by the actions of honeybees. In order to make this nutritious food, sweetened sap is blended with juices originating from gastrointestinal tracks and sputtered into wax beehives. As a result of climate fluctuations, moisture is lost from this initial sweet secretory mix. After being gathered in hives, the nectar thickens and becomes dense, with a final water content of 17%18%, initially ranging from 30% to 70%, depending on the plant source. As the mixture matures, the enzymes in the stomach ripen it into its final form, which has pre- viously been shown to contain amino acids, organic acids, water, proteins, fruc- tose, sucrose, glucose, maltose, and minerals (Doner, 1977; Mesallam & El- Shaarawy, 1987). The presence of bioactive substances in honey significantly fulfils nutritional requirements, offers essential nutrients, and concurrently bestows potent medicinal properties. These properties include antibacterial, antioxidant and antiinflammatory effects and the capacity to reduce ulcers, reg- ulate lipid profiles and blood sugar, and enhance risk factors associated with car- diovascular irregularities.
ISBN:
978-0-443-13175-2
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
könyvfejezet
könyvrészlet
Megjelenés:
Advanced techniques of honey analysis: Characterization, Authentication, and Adulteration / ed. Gulzar Ahmad Nayik, Jalal Uddin, Vikas Nanda. - p. 243-257. -
További szerzők:
Panda, Lipsa Rani
Suthar, Tejas
Wandhekar, Sangram S.
Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Boruah, Tridip
Uddin, Jalal
Nayik, Gulzar Ahmad
Ramniwas, Seema
Singh, Rattan
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.