Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM123183
035-os BibID:
(WoS)001306626700015 (scopus)85200641652
Első szerző:
AlOudat, Mohannad
Cím:
Perception of chefs and the restaurants' management involved in menu planning on health and nutrition in Hungary / M. AlOudat, N. Magyar, L. Simon Sarkadi, A. Mukarram Shaikh, B. Kovacs, A. Lugasi
Dátum:
2024
ISSN:
0139-3006 1588-2535
Megjegyzések:
Our study aims to examine the perceptions of chefs and restaurants' management in Hungary regarding the importance of health and nutrition in menu planning in today's catering businesses. We assessed 190 complete responses from chefs/cooks and managers/owners of restaurants and catering businesses in Hungary between February 2021 and February 2022 via email on four aspects; health, nutrition, nutrition practice, and consumers' concerns. This study shows an overall improvement in chefs' and restaurants' management's nutritional knowledge compared with similar studies in the past. However, most chefs still believe that the customers ignore the nutrition and nutrient content of the meals when dining away from home. In addition, experienced chefs do not perceive that the preparation of low-fat foods requires additional work and that low fat-foods can taste great. This study found no significant differences related to nutrition in menu planning based on chefs' and managers' backgrounds (i.e., gender, age, position, educational level, work experience, and type and location of establishment)
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
chefs
menu planning
restaurants
nutrition
Hungary
culinary
Megjelenés:
Acta Alimentaria. - 53 : 3 (2024), p. 506-512. -
További szerzők:
Magyar Norbert
Simon Sarkadi Livia
Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate)
Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Lugasi Andrea
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.