Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM124368
Első szerző:
Mars Éva
Cím:
A műtrágyázás hatása az őszi búza kéntartalmának változására a tenyészidőszak folyamán / Mars Éva; Győri Zoltán; Puy Katalin
Dátum:
2002
Megjegyzések:
In arable land and on calcareous cernozeem soils in the NPK-fertilization experiences, we examined the influences of the treatments for the N-content, S-content and N/S ratio, in the whole of the above-surface part of winter wheat. The samples were taken in the critical pheno-phases at the start of growth in spring, till harvesting. For the determination of N-content a K-S equipment was used, and the S-concentration was measured by I-A. The results are summarised as follows: The N- and S-concentrations in the whole part of winter wheat above the surface showed decreasing tendencies, independently of the amount of fertiliser, towards the end of the vegetation period. In comparison with the control treatment, the medium and high level NPK doses significantly increased the S-content, due to the S-content of superphosphate and the positive NxS interaction. The N/S ratio was between 8.5-30.7 in the vegetation period. The wide ratio in the stooling period (25-30) decreased to about 10 at maturing.
ISBN:
963 472 642 9
Tárgyszavak:
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
II. Növénytermesztési Tudományos Nap : Integrációs feladatok a hazai növénytermesztésben : Propceedings / szerk. Pepó Péter, Jolánkai Márton. - p. 265-270. -
További szerzők:
Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Puy Katalin
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.