Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM125976
Első szerző:
Fathurrohman Yusuf Enril (Lecturer; Student)
Cím:
Consumer Preferences and Segmentation For Traditional/Local Foods: A Study Of Purchase Motivations In Indonesia / Yusuf Enril Fathurrohman
Dátum:
2024
ISSN:
1727-4915 2221-7630
Megjegyzések:
Traditional/local food plays an important role in preserving cultural identity and supporting the local economy, especially in a country rich in culture like Indonesia. This study aims to examine consumer preferences and motivations towards purchasing traditional/local food in The BARLINGMASCAKEB area (Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas, Cilacap, and Kebumen). Through a quantitative approach this study identifies consumer preferences using Chi-Square, Factor analysis using Principal Component Analysis, and Consumer segmentation using cluster analysis (two-step cluster and K-Mean Cluster). The results of this study revealed that price, packaging, location, and taste significantly affect consumer choices, while food size/portion does not, especially for mendoan tempeh as consumers' favorite products. The factor analysis identified 3 groups: Food Explorers, Local Food Enthusiasts, and Practical Health Seekers. Cluster analysis divides consumers into 2 segments: Moderate Enthusiasts and Passionate Foodies, with the latter group exhibiting a strong interest in traditional foods. These insights provide valuable guidance for marketers and policymakers aiming to promote traditional foods in Indonesia.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Consumer Preferences
Segmentation
Traditional/Local Food
Megjelenés:
Pakistan Journal of Life and Social Sciences. - 22 : 2 (2024), p. 17250-17262. -
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.