Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM038702
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Uptake of selenite and selenate during germination of wheat and pea as well as the effect of treatments in their microbiological state / Éva Bódi, Ferenc Peles, István Fekete, Dávid Andrási, Béla Kovács
Dátum:2012
Megjegyzések:Sprouting is commonly practiced to add nutritional value to different seed types. When germination takes place, different types of nutritive factors, for example bioavailability of trace elements and vitamin concentration are noticed. To illustrate, it was investigated that the enrichment of selenium during wheat germination and also that of pea sprout known as Triticum aestivum and Pisum sativum respectively so as to add the maximum nutritive value of sprouts with bioavailable source of this element because Se is a necessary nutrient for humans, likewise forms the active centre of Se-containing enzymes, such as glutathione-peroxidase, thioredoxin-reductas.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
microbiological state
wheat sprout
pea sprout
Egészség- és Környezettudomány
Megjelenés:EMESCO Abstract Book / publisher University of Debrecen. - p. 78
További szerzők:Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
A növényi termékek minőségét meghatározó tényezők interaktív vizsgálata
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1