Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM060560
Első szerző:Kmeth Sándor (fogorvos)
Cím:Funkcionális élelmiszerek fejlesztésének lehetőségei / Kmeth Sándor
Dátum:2014
ISSN:1587-1282
Megjegyzések:A tanulmány a funkcionális élelmiszer fogalmának és felhasználási lehetőségeinek az adott társadalmi világképtől függő meghatározását és alkalmazását hasonlítja össze. Áttekinti a jelenkori Magyarország és a ?nyugati" kultúrák tudomány alapú, valamint India ókori eredetű,hagyomány alapú megközelítését a táplálékok funkcionalitását illetően. Röviden próbál összefoglaló, összehasonlító képet adni e két világkép ide vonatkozó alapelveiről, háttér ismereteiről.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Regionális tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
élelmiszer
Egészség
gyógyhatás
táplálkozás
egészségmegőrzés
orvosi élettan
ayurvéda
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 60 (2014), p. 41-44. -
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1