Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM060993
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:Comparison of alveograph and extensigraph properties of winter wheat samples / Norbert Boros, Zsuzsanna Tarján, Éva Mars, Mária Borbély, Zoltán Győri
Dátum:2009
ISSN:1587-1282
Megjegyzések:The rheological properties of dough are determined by theamount and proportion of gliadin and glutenin proteins.Extensibility and resistance to the extension of doughs which canbe measured using the extensigraph or alveograph allow goodassesment of the baking behavior under realistic conditions. In ourstudy, we compared the extensigraph and alveograph parametersof 87 flour samples. The results showed that the alveographparameters were different from the extensigraph parameters. Theclassification of wheat varieties was different, and the order ofvarieties, as well. The alveograph properties were affected byother factors than the extensigraph properties, except the W value.The two rheological tests did not give similar results, thereforneither test are replaceable.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
rheological property
alveograph
extensigraph
winter wheat
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 36 (2009), p. 27-30. -
További szerzők:Tarján Zsuzsanna (1984-) (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök) Mars Éva Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész) Győri Zoltán
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1