Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM073003
Első szerző:Albert Csilla (gyógyszerész)
Cím:The effect of microwave pasteurization on the composition of milk / Cs. Albert, Zs. Mándoki, Zs. Csapó-Kiss, J. Csapó
Dátum:2009
ISSN:1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:Free amino acid and total amino acid content, water solublevitamin content (vitamin C, B1, B2, B6 and B12) and utilizable lysine,lysinoalanine and hydroxymethyl furfurol content of milk were examinedafter the samples were pasteurized using different heat treatment.They analyzed the effect of microwave treatment on the amino acids,free amino acid content and biological value compared to the conventionalheat treatment technology. In was established that the two applied heattreatments caused practically no change in the amino acid compositionof the milk protein neither in case of the essential nor in the case ofthe non-essential amino acids. The total free amino acid content of theraw milk (20.67 mg/100 g milk) reduced in the milk pasteurized in thetraditional way to 8.02, whereas in the microwave pasteurized milk to 8.96mg amino acid/100 g milk.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
milk composition
mild pasteurization
microvawe pasteurization
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 2 (2009), p. 153-165. -
További szerzők:Mándoki Zsolt (1970-) (vegyészmérnök) Csapóné Kiss Zsuzsanna Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1