Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM073007
Első szerző:Pohn G.
Cím:Influence of mastitis on D-amino acid content of milk / G. Pohn, Cs. Albert, Zs. Csapó-Kiss, J. Csapó
Dátum:2009
ISSN:1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:The California Mastitis Test was used as an indicator ofmastitis. Five cows were chosen for each of the five scores from 0 to4. Milk samples were analysed for free amino acids and free D-aminoacids. The contents of free amino acids, free D-amino acids and theratio of free D-amino acids to free amino acids increased significantlyas score increased. The free D-amino acids content of foremilk (firstmilk jets) from nonmastitic cows (score=0) was approximately five timesthat of samples drawn later from the same udders. Contents of freeamino acids and free D-amino acids were highly associated with scoreand udder inflammation. Very low concentrations of free D-amino acidsare normal for raw milk. Higher concentrations of free D-amino acidscould be attributed to inclusion of foremilk and milk from cows havingsubclinical mastitis in the bulk tank milk.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
free amino acids
D-amino acids
mastitis
foremilk
milk
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 1 (2009), p. 31-43. -
További szerzők:Albert Csilla (1976-) (gyógyszerész) Csapóné Kiss Zsuzsanna Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1