Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM073008
Első szerző:Csapó János (agrármérnök)
Cím:Fatty acid composition and cholesterol content of the fat of pigs of various genotypes / J. Csapó, R. V. Salamon
Dátum:2013
ISSN:1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:The authors determined the fatty acid composition and thefat cholesterol content of the fat of Mangalica, Hungarian Large White Hungarian Landrace and Mangalica Duroc pigs. It was establishedthat no significant difference among the three genotypes could be de-tected with respect to saturated, unsaturated or the essential fatty acids? not in regard to cholesterol content. The findings of these investigationsindicate that in the three pig genotypes studied fat cholesterol contentvaries between 71 and 109 mg/100 g. Attention is also drawn to thehigh oleic acid content (relative percentage 43.57-44.81) and linoleic acidcontent (relative percentage 10.63-11.47) of pig fat.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
fatty acids
cholesterol content
fat
pig
various genotypes of pigs
Mangalica, Hungarian Landrace
Hungarian Large White.
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 6 (2013), p. 23-33. -
További szerzők:Salamon Rozália Veronika (1979-) (élelmiszermérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1