Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM073011
Első szerző:Csapó János (agrármérnök)
Cím:Influence of the microwave heating on the water soluble vitamin and D-amino acid content of meat / J. Csapó, Sz. Salamon, E. Varga-Visi, Zs. Csapó-Kiss
Dátum:2009
ISSN:1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:The authors examined the vitamins B1, B2 and C con-tent of meatballs and also the D-aspartic acid and D-glutamic acidcontent plotted against the cooking time. The vitamin B1 mixed in 50 mg/100 g concentration to the normal-sized meatball changed mini-mal in 10 minutes, but during 20 minutes baking, 70% decomposed. Thevitamin B2 seems to resist more against microwave treatment since itsconcentration in 10 minutes reduced from 50 mg/100 g to 43 mg/100 g,and after 20 minutes of microwave treatment it reduced to 35 mg/100 g.The vitamin C content of the meatballs (50 mg/100 g initial concentra-tion), applying the two methods of our own was 20-22 mg/100 g after 10 minutes and 13-14 mg/100 g after 20 minutes. No significant differ-ences were found in the vitamin content of inside and outside of themeatball. The D/L aspartic acid ratio was 0.048 in the non-treated sam-ple, the D/L glutamic acid ratio was 0.027. This ratio concerning theaspartic acid increased to 0.069 in 10 minutes, 0.151 in 20 minutes, andconcerning the glutamic acid increased to 0.042 in 10 minutes, and 0.047 in 20 minutes.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
meat
microwave treatment
vitamins
vitamin B1
vitamin B2
vitamin C
D-aspartic acid
D-glutamic acid
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 1 (2009), p. 81-88. -
További szerzők:Salamon Szidónia (1979-) (élelmiszermérnök) Vargáné Visi Éva (1971-) (agrármérnök) Csapóné Kiss Zsuzsanna
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1