Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM073019
Első szerző:Salamon Rozália Veronika (élelmiszermérnök)
Cím:Changes in fatty acid composition and conjugated linoleic acid contents of sour dairy products caused by pure cultures / R. V. Salamon, K. Lóki, Zs. Csapó-Kiss, J. Csapó
Dátum:2009
ISSN:1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:In this research we have investigated the effect of vari-ous pure cultures (Lactobacillus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactissubsp. cremoris, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacil-lus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus lactis subsp. lactis biovar,Lactobacillus diacetilactis, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lac-tis) on fatty acid composition of soured dairy products (Sana, yoghurt)manufactured using different technologies, with special regard to conju-gated linoleic acid (CLA). It was established that the cultures we usedand which are also commonly used in the dairy industry, had only a slighteffect on fatty acid composition of milk. Although minimal differenceswere found in case of the individual fatty acids, however, due to the smalldifferences it can be established that the cultures have no influence onnutritional value of milk fat.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
fatty acid composition, conjugated linoleic acid, dairy products, pure bacteria cultures, different technologies
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 2 (2009), p. 276-286. -
További szerzők:Lóki Katalin (1980-) (agrárközgazdász) Csapóné Kiss Zsuzsanna Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1