Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM073025
Első szerző:Salamon Rozália Veronika (élelmiszermérnök)
Cím:Changes in fatty acid composition of different milk products caused by different technology / R. V. Salamon, Zs. Mándoki, Zs. Csapó-Kiss, A. Győri, Z. Győri, J. Csapó
Dátum:2009
ISSN:1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:The fatty acid composition of cow's milk with fat contentsof 3.6%, Dalia cheese with fat contents of 44%, butter with fat contentsof 80% and margarine with fat contents of 24% was determined after aheat treatment performed on cooking plate and microwave treatment,respectively of different durations. The biggest difference was obtainedfor oleic acid and elaidic acid since with the exception of the margarinein each case proportion of the cis-configurated oleic acid decreased whilethat of the trans-configurated elaidic acid increased. For all of the otherfatty acids in the foodstu?s examined no such differences were obtainedregarding change in fatty acid composition, which differences could in-?uence healthy nutrition to considerable extent, therefore we can take itas a fact that neither heat treatment performed on a traditional cookingplate nor microwave treatment affects considerably the composition offood fats.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
milk, cheese
butter,
margarine
fatty acid composition
cis-trans isomers
microwave
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 1 (2009), p. 101-109. -
További szerzők:Mándoki Zsolt (1970-) (vegyészmérnök) Csapóné Kiss Zsuzsanna Győri A. Győri Zoltán (1948-) (vegyész) Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1